Tröja Space Manul 2
Kläder, part deux
16 januari, 2017
Klistermärke 1.5m, Tack
1.5m, tack!
25 februari, 2017
Henri

Vintern börjar lida mot sitt slut (förhoppningsvis) och den riktiga cykelsäsongen närmar sig med stormsteg. Nu kanske man slipper frysa häcken av sig ute i något träsk bara för att solen lös fem minuter på morgonen och man då tänkte att “idag är nog första vårdagen – jag sticker ut och cyklar en sväng i mina freerideshorts” bara för att det senare blir minusgrader och regn. Jag tänkte i och med detta blogginlägg passa på och presentera mig själv då jag nu fokuserar 100% på FR-X efter att jag nyligen avslutat min tidigare anställning.

Mitt namn är Henri Puustinen och det är alltså jag som är säljchef för FR-X. I nuläget är det jag som hanterar alla ordrar som kommer in samt tar hand om alla kundmöten öga mot öga. Framöver kommer jag även att resa runt på diverse tävlingar och event runtom i landet för att där visa upp våra produkter och vad FR-X som varumärke står för. Förhoppningsvis kommer jag själv ha möjlighet att ställa upp i några tävlingar och siktet finns inställt på Lida 24h i september.

Lite information om mig själv. Jag är 26 år gammal och bor ihop med min sambo Cindy och två överjävligt jobbiga katter. I nuläget bor jag i Skara efter att ha flyttat från Stockholm för att bli hockeyproffs. Det gick som det gick och nu är flyttlasset på väg mot Stockholm igen. Nya utmaningar – nya möjligheter.

Övriga intressen förutom hockey är motorsport, bilvård (läs polera min Skoda till det att den börjar rosta) och simracing (spela bilspel iförd full FIA-godkänd racingoverall och lämna in protester efter race då någon inte höll sin linje under inbromsning). Jag hatar när Finland förlorar i ishockey och när Jari-Matti Latvala sätter sin WRC-bil i diket. Mitt pass är alltså utfärdat i Finland och jag talar både finska och svenska då båda mina föräldrar är från Finland medan jag är uppvuxen i Sverige.

Sedan finns såklart ett stort intresse för cykling. Själv är jag insnöad på MTB, helst nedför eller någon form av freeride. Jonas brukar håna mina freerideturer då de består av att stanna och kolla på allt som är intressant medan han bara vill kötta på så att säga. Men i mina ögon ligger magin med cykling i friheten att obehindrat kunna utforska sin omgivning och ständigt leta efter nya leder att plöja. Att man inte blir lika trött är väl en bonus, speciellt med mitt weapon of choice till cykel.

Jag införskaffade 2013 av någon anledning en Vitus Escarpe II. En heldämpad AM (all-mountain) cykel med 140mm-gaffel fram, feta däck, aggressiv geometri men med en bang-for-the-buck som få märken kunde matcha. Det fanns planer för turer till både Åreskutan och Alperna. Dock gick flytten till Skara och ja, Skara är inte alperna precis. Platt är bara förordet. En miljö jag inte riktigt trivs med. En stor skillnad mot cyklingen i Stockholm är att det i Skara med omnejd finns ytterst få naturliga stigar att köra på vilket minimerar utbudet och maximerar risken för uttjatade trista leder.

Något jag däremot inte visste var att det fanns två platser i närheten som kunde stilla mitt begär för utförsåkning och tempo – Kinnekulle i Lidköping och Billingen i Skövde. Tre egentligen om man räknar med Mösseberg i Falköping som även har en downhillslinga som tar ca 30 sek. Det har blivit några rundor på dessa ställen och jag kan varmt rekommendera er som ännu inte har besökt dessa platser med cykel att planera in det i era resor under 2017. Se till att ha syrgas med er när ni ska pusha upp mot högkullen på Kinnekulle samt tålamod med en viss lokal höjdare då han troligen parkerat sin lyxbil mitt i vägen någonstans.

Min cykel är såklart kittad med komponenter från FR-X sortiment.

“Självklart har han det” säger ni.

Absolut ska det vara så. Men främsta anledningen till detta är att jag under sommaren-hösten 2016 ville köra ett utförligt hårdtest på prylarna och se att de faktiskt håller för vad vi lovar. Varken jag eller de andra medarbetarna på FR-X vill stå bakom vår produkt och inte själv vara säker på kvaliteten då detta kunde få stora konsekvenser i form av skador och ett dåligt rykte. Många har även uttryckt sin oro för hållbarheten på kolfiber vid en ev. krasch. Vad har jag kommit fram till då? Efter väldigt hårda tester, ca 100 mil, som bl a innefattar ett par våldsamma krascher, en tappad cykel nedför ett berg, ett högt drop rakt ner i ett rockgarden med all vikt på framhjulet samt en skakig båtresa med cykeln på en trasig roddbåt över en sjö (läs taxiresa för en viss VD vid namn Jonas) kan jag med glädje meddela att testet med bravur är godkänt. Våra produkter är bevisat bra och detta står jag bakom till 100%.

Min nuvarande setup:

Vitus Escarpe II 2013 med SRAM NX 1×11 (singlespeed).

Fjädring: RockShox Sektor TK Solo Air 140mm fram och RockShox Monarch RT bak.

Bromsar: Avid Elixir 3 (180mm/160mm)

Hjul och däck: Mavic XM319 disc skodda med 2.4″ breda Maxxis HighRoller II (no roller om du frågar mig)

Styre: FR-X Siris

Siris

Styrstam: FR-X Zaqar 70mm

Zaqar

Sadelstolpe: FR-X Damu

Damu

Flaskhållare: FR-X Lilû

Lilû

Stolpklämma: FR-X Neti

Neti

Som avslutning kan jag meddela att vi på FR-X under 2017 kommer att utvärdera möjligheten att expandera vår verksamhet till att designa och sälja egentillverkade ramar och hjul i kolfiber. Det finns alltså en plan för att byta ut min Vitus till ett framtida, av FR-X, egendesignat bygge. Målet för oss på FR-X är att kolfiberprodukter av högsta kvalitet ska vara tillgängligt både för den glade motionären som elitåkaren. Jag ser fram emot att lyckas uppnå detta under 2017. Personligen ska det bli en grymt kul utmaning att sätta tänderna i och jag hoppas ni är många som vill hänga med på denna resa.

Vi ses i spåren under 2017 och var inte rädda för att höra av er till mig om ni har frågor gällande våra produkter, vill diskutera cykling eller har synpunkter och idéer.  Feedback is king, positiv som negativ. Vi på FR-X är själva motionärer och vet att branschen stundtals kan vara något elitistisk men ingen fråga eller tanke är onödig för oss. Vi lär oss själva något nytt varje dag och strävar efter att ha en ödmjuk attityd mot vår omgivning.

 

Signerat,

Henri Puustinen
Sales Manager/CCE (Chief Carbon Eroticist)
FR-X

henri@fr-x.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *