Grundläggande information

FR-X grundades 2016 med en enkel idé – att erbjuda extremt högkvalitativa cykeldelar till ett konkurrenskraftigt pris. Fröet till vad som idag är FR-X såddes under Taipei Cycle Show 2015, där ett stort antal kontakter knöts och 2016 upprepades expeditionen till cykelmässan. Leverantörer besöktes för att säkerställa produktionsmetoder samt kvalitetstestning, varefter kärnan av FR-X:s sortiment fastställdes: styren, styrstammar, sadelstolpar, stolpklämmor samt flaskhållare – främst med inriktning MTB och självklart i kolfiber.

Vår slogan ”Swedish Design, Taiwanese Composites” bottnar i vår strävan att erbjuda nordisk, avskalad design kombinerat med extremt högkvalitativa produkter, varför vi uteslutande använder taiwanesiska leverantörer. Som exempel kan vi nämna att våra Enduro/DH-styren är individuellt testade med en statisk belastning på 650kg vardera.

Service och flexibilitet

Som företag strävar vi efter att erbjuda bästa möjliga service, snabba leveranser och flexibilitet i möjligaste mån. Är du och dina vänner intresserade av er logotyp på valfri komponent? Söker ni något vi inte har i vårt sortiment? Hör av er. Ingenting är omöjligt, vi har ett kontaktnät mycket vidare än vårt nuvarande produktsortiment.

Loggan representerar Sverige och Taiwan
Loggan representerar Sverige och Taiwan
Logo FR-X
FR-X:s logotyp, inklusive slogan
Styrstam Zaqar Styre Shala
Styrstammen Zaqar och styret Shala
Framtiden

Vart FR-X bär hän återstår att se, men vi, teamet bakom FR-X, är här för att stanna. Sortimentet kommer byggas ut med tiden, dels med stöd av kundfeedback, dels drivet av en vilja att erbjuda speciella komponenter.

Exklusiv småskalighet, personlig service och högkvalitativa produkter är något vi alltid kommer erbjuda, var så säkra.