FR-X och Datalagring

GDPR, eller EU:s General Data Protection Regulation, är ett intressant fenomen. Lagen, som trädde i kraft den 25:e maj 2018, ger dig som konsument ännu bättre skydd och tydliga direktiv för hur personlig data får användas. Som en mycket liten e-handlare har vi försökt följa vad som egentligen gäller, och tycker vi gjort ett okej jobb.

Till stor del är det här för att vi tar ändringarna med lite sunt förnuft och behandlar din data som vi vill att vår egen data behandlas, och har gjort så sedan starten. Sammanfattningsvis kan vi meddela att all användardata endast används för ordersyften, vi har inga big data-aspirationer. Nedan kan du se exakt vad vi använder info som samlas in via formulär på FR-X.se till, lagringsperiod och syfte:

Vid lagd order:

  • Namn, adress, telefonnummer: 7 år (bokföring) – för att kunna leverera produkter till dig
  • Mailadress: 7 år (bokföring) – för att kunna leverera produkter till dig, vi skickar även ut ett automatiskt mail för att uppmuntra kund att lämna ett omdöme om FR-X på Trustpilot
  • Kortnummer/Personnummer: Lämnas av dig som kund direkt till betalleverantör, hanteras inte av FR-X

Vid kontakt via formulär:

  • Endast mailadress är obligatorisk för att vi ska kunna svara på din förfrågan, ingen information sparas

All data befinner fysiskt på svenska servrar, åtkomlig från hela världen för FR-X-medarbetare, det vill säga undertecknad och Henri.