Klistermärken Caddy
Över 200 klistermärken levererade!
12 juni, 2017
Semestertider
Semestertider
25 juli, 2017
Flaskhållare Šamû

FR-X Šamû – en ultralätt flaskhållare på endast 8g

Stockholm, 16:e juni 2017 – FR-X, sveriges nyaste utmanare i kolfibercykelkomponentbranschen, lanserar sveriges lättaste flaskhållare, FR-X Šamû. Med en vikt på endast 8 gram är Šamû utvecklad för landsvägscyklister och kommer endast säljas i tio exemplar med omedelbar tillgänglighet, med prislappen 699:- inklusive moms. Flaskhållaren omfattas även av FR-X:s tvååriga garanti.

FR-X Šamû flaskhållare

”Vi har extremt bra feedback från våra kunder, speciellt gällande våra lättare flaskhållare för landsvägsbruk. När vi hade chansen att erbjuda något än lättare än Zû, som väger 12g, ville vi göra något speciellt av det. Vi pratar ofta om exklusiv småskalighet internt, med Šamû erbjuder vi just det – vi har tio stycken och kommer inte ta in några fler i framtiden.” säger FR-X:s grundare Jonas Klar. ”Namnet Šamû uttalas ’shamu’ och var namnet på de gamla mesopotamiernas paradis. Vår idé är att minst en gång om året släppa en begränsad upplaga av något unikt och speciellt – årets version är flaskhållaren.”

FR-X Šamû flaskhållare

Zaqar i 40-130mm och sadelstolpen Gerra

I samband med lanseringen av Šamû förstärker FR-X även sitt övriga sortiment av styrstammar och sadelstolpar. Den prisade ultralätta 3D-frästa AL7050-styrstammen Zaqar är nu tillgänglig i fler längder, från 40 till 130mm i steg om 10mm, med vikt från 68g till 118g. Prislappen är densamma som förut – 449:- inkl. moms.

Kolfibersadelstolpen Gerra är även den en nyhet – tillgänglig i diametrarna 27.2mm samt 31.6mm, i längderna 400mm för 27.2mm samt 420mm för 31.6mm. Vikt under 200g, med sadelklämma i kolfiber samt titanskruvar, för MTB och landsvägsbruk. Pris 849:-.

”Vårt grundsortiment av flaskhållare, styrstammar och sadelstolpar börjar kännas relativt komplett på MTB-sidan” kommenterar säljlöjtnant Henri Puustinen. ”Zaqar är en fantastisk styrstam som kombinerar extremt låg vikt med hög styvhet, vi kan äntligen erbjuda den i alla tänkbara längder. Utöver det saknades egentligen bara raka sadelstolpar, vilket vi nu kan erbjuda i de två huvudsakliga diametrarna, med tillhörande stolpklämmor. Till sensommar/höst kommer vi utveckla och utvärdera nya produkter med ett öga på 2018 års cykelsäsong, men inte förrän vi genomfört Lida 24h med Team FR-X” avrundar Puustinen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *